• Informatie over judo-vereniging Sakaee Bellingwolde

  De judo vereniging (JV) Sakaee in Bellingwolde kent een lange historie. Nadat de Bellingwolder judoka’s voor een korte periode de judolocatie van vereniging Godaju in Winschoten gebruikten als toevluchtsoord, werd de wens in 1974 eindelijk bewaarheid. De geboorte van de JV Sakaee (red. Japans voor ‘voorspoed’) was een feit. Diverse zalen, waaronder die in Hotel Reiderland en Café Centraal in Bellingwolde hebben gediend als trainingsruimte. In de hoogtij dagen kende JV Sakaee een actief ledenbestand van meer dan 100 judoka’s. In de loop van het ruim veertig jarige bestaan van de vereniging kwamen en verlieten judoka’s de vereniging. Vertrekkende leden veelal om de grote wereld in trekken, waaronder het volgen van een studie in Groningen en verder, maar ook de werkgelegenheid opzoekend en daarmee verhuisden vanuit Bellingwolde.

  De laatste 10 jaar verminderde het ledenbestand drastisch. De judosport leek het te moeten onderdoen voor andere populaire sportsoorten, maar het tij lijkt gekeerd! Met een aantal wervings- en stimuleringsactiviteiten die zijn ondernomen, waaronder het Judo-Op-School project in 2016, het actief ‘flyeren’ op de basisscholen in de gemeente Bellingwedde, en recentelijk verrichtte Sportorientatieprogramma 2017-2018, lijken JV Sakaee geen windeieren te leggen. Daarnaast zijn er de nodige jeugdleden het laatste jaar actief tijdens regionale (opstap)toernooien. Ofschoon met wisselende resultaten, JV Sakaee staat weer op de kaart en is weer duidelijk zichtbaar in de toernooilijsten. Het ledenbestand groeit momenteel weer richting de 30 judoka’s en wat betreft het bestuur van de vereniging laten ze het daar niet bij.

  JV Sakaee nodigt alle bewoners, jong en oud, van de nieuwe gemeente Westerwolde uit om op zijn minst drie gratis proeflessen te volgen. De trainingen worden verzorgd door Wouter Meijer (3de Dan) en gegeven in de sporthal van de Meet (Dorpsplein, Bellingwolde).

   

   

   

 • Judo Topsport Oost Groningen (JTOG)

  Sinds 1 januari 2016 zijn verschillende verenigingen in de regio Oost Groningen een samenwerkingsverband aangegaan die gericht is op Topsport. Door middel van deze stichting willen de clubs een sterke positie innemen binnen het huidige wedstrijdjudo. Judo vereniging Sakaee Bellingwolde is ook aangesloten bij JTOG.
   
  Door op een professionele wijze de judoka te ontwikkelen willen wij ze aan ons binden om het maximaal haalbare uit hun topsport carrière te halen.
  Dit vraagt om goede randvoorwaarden, die wij als stichting op een uitstekende manier zullen faciliteren.
   
  Voor uitgebreide informatie over Judo Topsport Oost Groningen, klik hier